top of page
  • Obrázek autoraEva Hrabinová

Podzimní tvoření v našem pohádkovém stanu

V rámci našich mezigeneračních programů se u nás stále něco děje a nejinak tomu je i v programu Dílny. V něm je naší hlavní náplní společné tvoření ,,našich" seniorů z Klubu pohádkových čtecích babiček a dědečků a dětí na různých akcích především rodinného zaměření a to celé většinou v prostorách našeho pohádkovém stanu.

S podzimním listím se sypaly akce jedna za druhou po celé Praze a protože práce nás v Mezi námi se rozšířila i daleko za hranice hlavního města, podzimní tvořivé dílny potěšily šikovné děti i na mnoha jiných místech naší vlasti. Ať už kdekoliv, ze všech setkání si děti odnášely nejen vlastní pěkné výrobky, ale i my všichni hezkou vzpomínku na společně strávené chvíle napříč generacemi. Například v Průhoni-cích a Pyšelích na Zahradních slavnostech pomáhaly pohádkové babičky dětem vyrobit záložky do knížky. Na posvícení ve Vranově nad Vltavou a v Nehvizdech zase barevný papírový posvícenský koláč.


V rámci Prahy jste nás mohli potkat jak na velkých celodenních podnicích, tak i na komorních sešlostech ve spřátelených domovech seniorů a mateřských školách, několik jich můžeme zmínit.

Již v září jsme se podíleli svou účastí na zahradní slavnosti v Domově seniorů Donovalská na Chodově, následně pak na Taťka festu v Ládví pojatém naopak ve velkém stylu.



Říjen byl každoročně věnován Dnům seniorů a my jsme se jich aktivně účastnili nejen s našimi mezigeneračními dílničkami například na Kampě. Babičkám se také velice líbilo tvoření s dětmi z Lesního klubu Zahrádka Trója, kde společně jednu krásnou slunečnou neděli slavili Den seniorů. A zdálo by se, že netradičně, ale byli jsme přizváni také k účasti na Nuselských pivních slavnostech. Ale vzhledem k tomu, že i tato velká akce byla připravována pro celé rodiny, náš stan byl v obležení dětí a naše pohádkové babičky a dědeček se skoro nezastavili. Musíme jim dát chvíli odpočinout - adventní čas se blíží a předvánoční dílny si děti obzvláště oblíbili. Ještěže v Klubu pohádkových čtecích babiček a dědečků je už spousta členů a mohou se v tvořivém stanu vystřídat. Oni, děti i my z Mezi námi už se těšíme na mezigenerační setkávání u společného vyrábění, která budou brzy následovat!


...DĚKUJEME, že jste s námi! MEZI NÁMI.

Podpořte nás také!

Sídlo:

Mezi námi, o.p.s.

Medinská 1168/26

190 14, Praha 9

Kancelář:

Mezi námi, o.p.s.

Pujmanové 1219/8

140 00, Praha 4

Email: info@mezi-nami.cz

Mobil: +420 604 356 300

IČ: 02267217

Odebírejte novinky emailem

© 2022 Mezi námi, o.p.s. Nezisková organizace.

Všechna práva vyhrazena. Web vytvořil Martin.

bottom of page