top of page
  • Obrázek autoraEva Hrabinová

Pohádka pro radost už putuje k více než 10000 babičkám a dědečkům


Přání otcem myšlenky! Naše přání se zhmotnilo a probíhalo to skoro jako v pohádce O veliké řepě.



Před krátkým časem jsme zde psali o výzvě dětem: nakreslete Pohádku pro radost se vzkazem dědečkům a babičkám v domovech pro seniory a my jim je předáme. (Podrobnosti o výzvě se dočtete ZDE.)


Reakce byla úžasná: více než 400 dětí nakreslilo obrázek, jeden krásnější, než druhý. Všechny nás dostaly, nejedna slza byla dojetím uroněna. My máme tu čest tu nádheru rozvézt a rozeslat těm, pro které je určena - více než deseti tisícovkám babiček a dědečků nyní dočasně izolovaných ve svých seniorských domovech.


Máme pro vás fotoreportáž z průběhu celé akce s heslem Pohádka pro radost:


Na počátku nouzového stavu jsme začali šít roušky, rozvážet dobroty do seniorských domovů, pomáhat s nákupy atd. Ve volném čase jsme se kochali ,,jarní" přírodou, hráli si na lupiče a ti, kteří skončili v karanténě, dokonce ze zoufalství začali luštit dávno zaprášené hlavolamy ...


Také jsme se stali domácími a lesními učiteli a průběžně se kochali bující přírodou


Přemýšleli jsme stále na mezigeneračním propojování a vznikla Pohádka pro radost


Dali jsme o naší výzvě vědět celému širému světu. Zároveň dále šili roušky - nyní už i odvážné modely Havaj, pekli ( dokonce i chleby, no potěš! ), zdobili vajíčka, stále, i když již s dohasínající trpělivostí učili své děti. A nadále se kochali jarní přírodou, zatím co děti kreslily a posílaly první obrázky a vzkazy


A nastal den, kdy Táňa graficky připravila došlé obrázky do tisku, Evi T. zadala podklady do spřátelené tiskárny a záhy byla hotova první várka tisku, kterou Evička dovezla k nám do kanceláře. Tam jsme se prostřídali v rozdělování a balení obrázků do jednotlivých seniorských domovů tak, aby se na všechny babičky a dědečky dostalo minimálně s jednou pohádkou.


Hanka a Evča odvezly na poštu zásilky určené do vzdálenějších míst (jen tak na okraj - jednu přetěžkou krabici zapomněly v kanceláři, a tak si vystály na poště další hodinovou frontu, ale může za to prý autor reportáže, který je prý zdržoval a pletl různými dotazy a fotografováním ... ). Cestou se nezapomněly kochat okolní jarní přírodou .......................................při druhé cestě taktéž.



Ostatní balíčky jsme osobně dovezli, mnozí za použití dočasně povolené dětské práce, do domovů seniorů v Praze a ve Středočeském kraji. Rozvážet nám pomohla i skupina skvělých lidí z iniciativy Roušky seniorům. Předávání proběhlo samosebou před domovy a nejen smějící se oči na zarouškovaných tvářích přebírajících nám vlily do žil další energii na cestu (nenechte se zmást výrazem naší Klárky, která čeká u Domu U Agáty, byla opravdu už hódně unavená..). Nyní se těšíme z prvních reakcí babiček a dědečků na pohádky a vzkazy od dětí, chystáme další překrásné obrázky do tisku a kocháme se jarní přírodou.


bottom of page