top of page
  • Obrázek autoraEva Hrabinová

Mezigenerační zpívání pod okny

Krásné májové odpoledne, načančané babičky a oholení dědečkové. Tak čekali senioři z Domu s pečovatelskou službou Janovská Horní Měcholupy na skupinku dětí a dospělých, která jim chtěla svým zpíváním zkrášlit covidové jaro. Dorazily děti z Mateřské školy Milánská (které běžně do DPS přicházejí společně tvořit v rámci našeho programu Povidej) spolu s dětmi účinkujících dospěláků.


A laskavé paní učitelky doplnily náš malý sbor hrou na klávesy, ukulele i vlastním zpěvem.



Naše produkce převážně lidových písniček, tak blízkých nám všem, rozezpívala jarní zahradu a rozveselila všechny přítomné. Prostě jsme hráli, zpívali a těšili se navzájem.


Ředitelka Mezi námi Katka Jirglová později předala aktivizační v DS - Kristýnce obrázky z našeho projektu Pohádka pro radost, které poputují k jednotlivým seniorům na stolečky v pokojích. ,,Pohádky" kreslí děti pro dědečky a babičky v celé ČR a více se o nich můžete dočíst ZDE.


Jako divák se našeho malého koncertu zúčastnil i místostarosta MČ Praha 15 pan Michal Fischer. Projevil radost především nad tím, jak senioři situaci dobře zvládají a poděkoval všem, kteří o jejich pohodu tak dobře pečují.


Všichni jsme se loučili s dobrým pocitem, že tohle má opravdu smysl - vzájemné předávání radosti není nikdy dost!




A ještě malá ukázka:




bottom of page