top of page
  • Obrázek autoraHana Šmídová

Děkujeme všem dětem za Pohádku pro radost seniorům

V dubnu tohoto roku, v době, kdy jsme se nemohli vzájemně potkávat, jsme vymysleli projekt Pohádka pro radost pro potěšení babiček a dědečků v seniorských domovech.


Děti s velkým nasazením kreslily své oblíbené pohádky a posílaly nám jejich fotografie. My jsme je tiskli a bezpečně rozváželi k babičkám a dědečkům.



Výzva měla nebývalý úspěch i díky podpoře ve vysílání České televize v pořadu UčíTelka.

Děti namalovaly 600 obrázků a my do světa poslali přes 30 000 pohlednic pro obveselení seniorů ve více než 160 zařízeních po celé ČR. Za jednoduchými čísly se ovšem skrývají dojemné reakce babiček a dědečků a laskavá energie kreslících dětí. Hřeje nás to u srdce a motivuje k další práci v oblasti mezigeneračního propojování. Potvrzuje se nám, že nápadů, kreativity, invence a práce pro dobrou věc není nikdy dost.



Své obrázky Pohádky, s ručně psaným přáním od nás, dostalo i 100 našich dobrovolníků z řad Pohádkového čtecího klubu. Takřka ode všech jsme dostali krásná poděkování - v době, kdy byli sami doma je náš upřímný pozdrav potěšil, dodal optimismus a pocit, že jsou součástí naší velké rodiny Mezi námi.


To vše jsme mohli zrealizovat i díky laskavému přispění našich podporovatelů - Nadaci Karla Komárka Family Foundation a Purple Foundation. Velmi si vážíme rychlé reakce a ochotě pomoci těm nejzranitelnějším.

A na závěr ještě jednou velké vřelé DĚKUJEME všem pohádkově kreslícím dětem! Jste úžasné a máte srdce na pravém místě! Doufáme, že se už osobně setkáváte s vašimi prarodiči a těšíte se z vzájemné blízkosti. Všechny obrázky, které jste nám poslaly si můžete prohlédnout v sekci Pohádka pro radost. My jsme z nich připravili další potěšení seniorům - pestrobarevnou koláž ve formátu velkého plakátu. Bude putovat do každého spřáteleného domova seniorů k ozdobení společenské místnosti. A z obrázků vzniklo také pexeso, které je připraveno k širokému využití - poznávání názvů pohádek, párování, či pantomimě. Pexeso tak bude další krásnou společnou aktivitou při našich mezigeneračních setkáních v rámci úspěšného programu Povídej.



A pokud vás malování baví a je vám líto, že naše výzva končí, budeme rádi, když se na podzim zapojíte do akce s obrázky, kterou pořádá Ministersto práce a sociálních věcí ke Dni seniorů 1. října. O detailech vás budeme včas informovat.


Přejeme vám krásné léto a těšíme se na vás na dílničkách v našem pohádkovém stanu na akcích po celé České republice.


Buďte s námi Mezi námi :)

bottom of page