top of page
  • Obrázek autoraEva Hrabinová

16. setkání Klubu pohádkových čtecích babiček a dědečků

Je to s podivem - předposlední setkání Klubu pohádkových čtecích babiček a dědečků proběhlo v řádném termínu těsně před nouzovým stavem a toto poslední, v pořadí již šestnácté, brzy po jeho ukončení. Pro větší pocit bezpečí všech zúčastněných jsme se sešli ve venkovních prostorách restaurace Jezerka u divadla a přestože kolem padal déšť, pod velkou střechou bylo velmi příjemně.



Původně jsme uvažovali o komorním setkání, přece jenom jsme předpokládali, že spoustu členů odradí nedávno ukončená omezení. Ale opak byl pravdou! Čtecí babičky a dědečkové se na pravidelná setkání velmi těší a ani toto si nenechali ujít, jak mnozí hned u vstupu hlásili. Dorazili v hojném počtu.


Podle očekáváni se tentokrát témata hovorů stále stáčela k zážitkům z karantény. Tradičně byli přítomní seznámeni s tím, co se u nás v Mezi námi událo od posledního setkání, se stručným přehledem nabízených seminářů a plánovaných dílen. Jako vždy nechyběla ani blahopřání oslavencům. Závěrem oficiální části byly představeny dvě nové posily našeho týmu - Eliška a Eliška - aby se to nepletlo.

(Na křestní jména v Mezi námi by zjevně stačila jedna stránka v týdenním kalendáři - máme: 3 Hanky, 3 Evy, nově 2 Elišky a jen několik málo sólo jmen.)


Novinkou byla společná společenská hra - Bingo. Někteří jej hráli poprvé, ale o to zapáleněji. Soustředění bylo veliké a hra napínavá, hlavy skloněné nad listy a radostné či zklamané výkřiky svědčily o tom, že se všichni dobře baví.


Po rozdání drobných, ale pro správnou hru nezbytných výher se při kafíčku a koláči ještě sedělo a povídalo, vřelá nálada neustávala. Mnozí členové Klubu nám přišli říci, jak je potěšilo přání, které jsme jim během karantény poslali - Pohádku pro radost pro naše pohádkové babičky a dědečky jsme doplnili osobním ručně psaným pozdravem a v době, kdy jsme se nemohli stýkat osobně, rozeslali všem členům Klubu. Pohádka pro radost od dětí z celé republiky tak potěšila nejen seniory v seniorských domovech, ale i naši aktivní čtecí skupinu. A mnozí si ze setkání odnesli další krásné obrázky.


Nesmírně nás těší, že jsme se spolu opět v hojném počtu ve zdraví sešli!



bottom of page