top of page
  • Obrázek autoraEliška Beluhová

Začátek roku v Mezigeneračním centru Mezi námi


Máme téměř za sebou první tři měsíce roku 2023 a už jsme toho v našem Mezigeneračním centru tolik společně zažili. Podívejte se na výběr z akcí, které se u nás konaly.


Jak už je skoro tradicí, první přednáškou letošního roku byla přednáška dětské psycholožky PhDr. Ilony Špaňhelové, tentokrát na téma Mladší školní věk. Účastníky téma velice zaujalo a po přednášce následovala zajímavá diskuse.



Abychom si zkrátili čekání na teplejší počasí, uspořádali jsme cestovatelskou přednášku Havajské setkání s Hunou a barevnou duhou, na které navázalo promítání cestovatelských filmů z Havaje.



Věnovali jsme se ale i těžším tématům a naše pohádková čtecí babička, paní Kameníková, si pro nás připravila přednášku na téma Odchod z tohoto světa: Smrt je přirozenou součástí našeho života. Paní Kameníková u nás také zopakovala oblíbenou přednášku Alchymie čísel, která měla velkou účast.




V Mezigeneračním centru proběhlo několik workshopů. Společně jsme vyráběli přáníčka, ubrousky z včelího vosku a postavičky z ovčí vlny technikou filcování.






Také u nás pravidelně probíhá Cvičení s Hankou, individuální IT školení, lekce Anglické konverzace, ke které se brzy přidá i konverzace francouzská.


Natáčela u nás opět Česká televize pro dětský pořad Wifina o našich šikovných babičkách.

A v neposlední řadě jsem se zúčastnili výzkumu Vnímání bulvárního tisku, vedeného studentkami Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy.


Budeme se na vás těšit na některé za našich dalších akcí!

bottom of page