top of page
  • Obrázek autoraEva Hrabinová

Výlet do Dendrologické zahrady v Průhonicích

Červenec se nám vyloupl v plné své kráse a nás čekala další akce, kterou jsme zorganizovali pro náš Klub pohádkových čtecích babiček a dědečků, dobrovolníky a další příznivce Mezi námi. V plánu byla společná návštěva průhonické zahrady, která nás již dlouho lákala i pro svou blízkost - přece jenom cestovat delší dobu v případném horkém dni by nebylo pro nikoho příjemné.



Výlet do Dendrologickjé zahrady se opravdu velmi vydařil!


Počasí bylo přímo ukázkové, obloha modrá a nálada skvělá. V pohodovém duchu se neslo celé odpoledne včetně welcome drinku pod pergolou. S našimi dobrovolníky jsme měli čas diskutovat o knížkách, mezigeneračních setkáváních a aktivitách, které společně připravujeme. To vše na tomto pohádkovém místě...


Úžasným zážitkem pro nás bylo shlédnutí nádherných květů voňavých lilií všech možných barev a druhů i obrovských trsů kvetoucích petúnií. Krásné, čerstvě posekané trávníky lemované rozličnými vzrostlými stromy a keři i místa s velkými kulatými záhony s pestrou tématickou směsí květin nás přímo okouzlily. Povídali jsme si ve stínu stromů, procházeli mezi záplavou květin okolo včelí louky, prohlíželi suchomilné rostliny, Plzeňskou květnici a stále jsme byli okouzleni. Množství květin, příjemná vůně, okolo poletující motýli - vše dotvářelo příjemnou letní atmosféru pro spokojenost celé naší výpravy.


Dendrologická zahrada v Průhonicích je určitě místem, kam se budeme rádi společně vracet v jakémkoliv ročním období. Na následující vycházce, která bude 18.8.2020, se vydáme do obory Hvězda v Praze na Bílé hoře. Už se moc těšíme!



bottom of page