top of page
  • Obrázek autoraEva Hrabinová

Vyhlášením vítězů Pohádkové soutěže vyvrcholil Pohádkový rok Mezi námi


Děti mají za sebou školní rok a do cíle doběhl i náš Rok Pohádkový ruku v ruce s Pohádkovou soutěží.


Od září 2020 jsme každý měsíc zadávali témata k tvoření i povídání a bylo jen na oslovených, jak moc se zapojí. Příležitost využilo množství nad naše očekávání!


Neuvěřitelně nám to se všemi pohádkami uteklo a my bychom zde rádi celý Pohádkový rok lehce zrekapitulovali.



Všech 10 témat jsme vždy rozeslali i s podrobnými popisy na letáčku a ještě podrobněji bylo možné využít náš Registr aktivit .


Tvořili jak děti v MŠ, tak dědečci a babičky v seniorských zařízeních. Nejhezčí bylo, když si, pokud to situace dovolila, hotové výtvory vzájemně hned vyměnili. Jinak je v lock downovém čase alespoň vyfotili a poslali si pozdravy na dálku a výměnu jsme se postarali my.



Zároveň se všichni mohli zapojit do Pohádkové soutěže o nejlepší aktivitu měsíce!


Každý měsíc Pohádkového roku tak naše koordinátorky, především Klárka, Hanka a Helenka měly těžkou práci: probrat, seřadit a vybrat ty nejlepší z přihlášených, ač všechny výrobky si zasloužily cenu. A spolu s ostatními koordinátorkami následně obdarovaly cenami vítěze - díky našim podporovatelům krásnými kyticemi a dárky pro děti i dospělé. Nutno podotknout, že po celé naší republice. Chtěli jsme se co nejvíce přiblížit našim standardním činnostem a zachovat mezigenerační propojení alespoň skrze koordinátory. Jistě při zachování všech zdravotních opatření.



Do Pohádkové soutěže se zapojilo více než 150 zařízení z celé ČR - mateřských a základních škol a domovů pro seniory. Jen v Praze 50 MŠ a ZŠ a 35 seniorských zařízení. Máme velkou radost! Především proto, že za těmito čísly se skrývá nepočítaně radostných chvil při mezigeneračním tvoření, ač to tentokrát nebylo tváří v tvář. bylo úžasné sledovat, jak se školy, školky a seniorská zařízení aktivně zapojovala.


Celou soutěž Pohádkového roku jsme v červnu ukončili vyhlášením absolutního vítěze, jak v Praze, tak i v regionech a předali všem skupinám zasloužené odměny - medaile, diplomy, originální pohádkovou hru. A nejlákavější cenou byla aktivita dle vlastního výběru z našeho ,,seznamu odměn". Většina zařízení si vybrala velmi oblíbenou muzikoterapii a ještě oblíbenější bubnování! Naše plány s velkým pohádkovým dnem překazila anti covidová opatření, ale i tak měli všichni velkou radost.


Vítězové Praha:


1. MŠ Sbíhavá

2. MŠ Revoluční

3. DS Sue Ryder, MŠ Milánská

Vítězové regiony:


1. MŠ Kytička Milevsko + Sociální služby Milevsko

2. MŠ Čtyřlístek Mělník + Senior-komplex Mělník

3. MŠ Sluníčko Varnsdorf, MŠ Na Kopečku Varnsdorf, Klub seniorů Varnsdorf, DS Modrý Kámen Varnsdorf


Blahopřejeme!



Všem zúčastněným děkujeme za skvělou mezigenerační spolupráci!


Děkujeme všem příznivcům a podporovatelům!


Těšíme se na vás v září s novým projektem, již na něm pilně pracujeme!




bottom of page