top of page
  • Obrázek autoraEva Hrabinová

Udělili jsme 100. značku Mezigeneračně!

Náš program Povídej si našel mnoho příznivců v celé řadě školských a seniorských zařízení.

Pravidelná setkávání dětí s dědečky a babičkami při společném tvoření přináší oběma stranám vzájemné poznávání, zábavu a poučení. A nám v Mezi námi radost u srdce.


Nejen jako uznání za dosavadní práci a vynaloženou energii v mezigeneračním propojování udělujeme aktivním partnerským školám, školkám a domovům seniorů zapojeným do Programu Povídej ocenění -Značku Mezigeneračně.


Pro získání oprávnění k užívání značky musí školské nebo seniorské zařízení splňovat určité podmínky,

s kterými se můžete seznámit ZDE. Více než formality, které jsou při této příležitosti také zapotřebí, převládá vždy při předávání ,,značky" velká radost a slavnostní atmosféra.


V letošním roce se i přesto, že bylo vzájemné setkávání složité, podařilo mnohým uskutečnit řadu mezigeneračních aktivit a tak se značkou Mezigeneračně může pyšnit dalších 26 zařízení. Mezi které patří: MŠ Horní Police, DS Horní Police, MŠ Milánská, MŠ Madolínka, MŠ Kytička, DPS Milevsko, MŠ Čtyřlístek Mělník, Senior komplex Mělník, DS Luxor, MŠ Labská, DPS Modrý kámen Varnsdorf, MŠ Na Kopečku Varnsdorf, MŠ Sluníčko Varnsdorf, Klub seniorů Pohádka, MŠ obláček, DS Bojčenkova, MŠ Náměšť na Hané, DS František Náměšť na Hané, AC Zlosyň, DS Včelička, AC Zlín - Značka s číslem 100, DC Brouček, ZŠ a MŠ Nebušice, Soc. Sl. Olomouc - Denní centrum a RC Heřmánek.

Všem oceněným blahopřejeme!


A to nejlepší na konec: mezi oceněnými byla slavnostně předaná Značka Mezigeneračně s číslem 100!


Zprávu o předání ocenění připravila naše koordinátorka Markéta Šatalíková:

 

Jubilejní 100. značka Mezigeneračně našla své čestné místo ve Zlíně!

Pod jednou střechou se zde potkávají klienti Alzheimercentra Zlín a děti z Dětské skupiny Broučci. Nabízí se tak obrovské množství příležitostí, jak si děti i senioři mohou vzájemně býti mnohem blíže a obě zařízení tohoto náležitě využívají. Když zrovna neprobíhá společné hraní, cvičení či zpívání na zahradě, pečou babičky pro děti koláčky, posílají si barevné vzkazy anebo si aspoň každý den zamávají přes okno. Ocenění s krásnou kulatou „stovkou“ jsme těmto zařízením poskytli s obrovskou radostí. Pod vedením paní ředitelky doc. Ing. Staňkové Ph.D. představují příklad dobré praxe a jsou inspirací pro jiné spolupracující mezigenerační skupiny. Foto: mezigenerační den pro malé i velké

V letošním roce jsme ocenili i další skupiny, kterým děkujeme za skvělou spolupráci.

Markéta Šatalíková Koordinátor projektu Povídej Regiony



 

bottom of page