top of page
  • Obrázek autoraHana Šmídová

Sportujeme mezigeneračně na Praze 7


"Sportem ku zdraví", "Ve zdravém těle zdravý duch" - a podobně znělá hesla zná snad každý a řídíme se jimi i my v Mezi námi. Nejen proto jsme na začátku října uspořádali sportovní mezigeneračí hry za laskavého přispění Prahy 7.


Ke sportovnímu klání jsme vyzvali babičky z našeho Pohádkového čtecího klubu a děti ze spřátelené mateřské školy Janovského.


Sraz i zázemí jsme měli u Domečku - malebného stavení bývalého drážního domku na okraji Stromovky, jehož součástí je příjemná kavárna se zahrádkou a hřištěm. Společnost Domus Vitae, která Domeček s krásnou rodinnou atmosférou provozuje, zde navíc pořádá různé akce nejen se zaměřením na aktivizaci osob 50+.


Na uvítanou nám děti předvedly zpěvohru Karkulka za režijního dohledu paní učitelky. Zpěv i herecké výkony byly famózní!



Po uměleckém zážitku jsme utvořili družstva - vždy jedna babička a 2 děti - a společně obcházeli připravená stanoviště s jednotlivými disciplínami. Členové družstev se vzájemně povzbuzovali a hecovali k lepším výkonům. My jsme zapisovali body, běhali kolem, sbírali míčky, rovnali kuželky, zkrátka zajišťovali hladký průběh soutěže. Nadšení bylo veliké, což bylo patrné i na kolemjdoucích, kteří měli zájem se také zapojit - ovšem omezený počet skupiny byl jasně daný :-)



Poslední kuželka padla a poslední rybička byla ulovena, zbývalo jen sečíst body. To zajistil náš zdatný tým Mezi námi, zatímco děti a babičky vzájemně sdílely zážitky a napětí, z chystajícího se slavnostního vyhlášení vítězů, nad švestkovým koláčem a šálkem teplého čaje.



Po doplnění vydané energie jsme se všichni natěšeně sešli na zahrádce před Domečkem a už jen bedlivě a s malou nervozitou čekali na verdikt poroty - Vyhrál tým zelených! Ale medaile, diplom, zaslouženou cenu a hlavně dobrý pocit ze sportu a krásné vzpomínky z prožitého dopoledne si odnesl každý z nás - dle dalšího známého hesla za kterým si stojíme "Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se"!!



Více takových společných dní nesených v duchu hřejivé přátelské atmosféry a mezigeneračního propojení.


Těšíme se na ně a na vás všechny, kteří fandíte nejen sportu, ale obecně podpoře vřelých mezilidských vztahů. Koneckonců, proto jsme Tady a myslíme tím nejen v Mezi námi :)



bottom of page