top of page
  • Obrázek autoraEva Hrabinová

Pohádková soutěž má první vítěze!

Už jsme vám vyprávěli o našem novém projektu Pohádková soutěž, která je s Aktivitou měsíce motivací pro spolupracující zařízení. Za první 2 měsíce přišlo velké množství příspěvků a nás mile překvapilo, jak tyto bezkontaktní chvíle zvládáme na výbornou. Září začalo Večerníčkem, říjen vodníkem a s ním začala i naše Pohádková soutěž.


Máme velkou radost!!! 😊 Minulý týden proběhlo první vyhlášení výsledků Pohádkové soutěže. Všem patří velké DÍKY. Jsme nadšení, kolik skupin se zapojilo. Dostalo se k nám více než 700 vodníčků v různé podobě i s hrníčky, mnoho vodníkových videovzkazů, dopisů a dárečků. Nejraději bychom ocenili všechny, ale to by pak nebyla soutěž. Nezapomeňte, že není důležité vyhrát, ale zapojit se a dělat radost na dálku. Tento měsíc vyhraje někdo, ale není všem dnům konec, a příště to bude třeba někdo jiný. Všechny obrázky, výtvory, videonahrávky byly kouzelné, plné radosti a předaly mnoho energie. 🧡


A jak to dopadlo tento měsíc?


Blahopřejeme!

Zážitky z předávání cen? Bylo to dokonalé a nejde popsat slovy, ale pokusíme se vám je přiblížit. 😊Věřte nám, nebylo vůbec lehké vybrat vítěze, ale 3 nejlepší skupiny v Praze a regionech už znáte. Jak předání probíhalo v Praze a následně pak další dny v regionech? Ráno jsme vyzvedli kytičky, které jsme dostali v květinářství Kytky od Pepy. Potom jsme nachystali dárkové balíčky s knížkami, mezigeneračním pexesem Mezi námi, sladkostmi a náramky. K tomu jsme pro každou skupinu připravili diplom a mohlo se vyjet oceňovat. 😊



Předali jsme ceny MŠ Sbíhavá a MŠ Madolinka a Seniorskému zařízení Centrum sociálních služeb Praha 2. Všude byla velká radost a sláva. Senioři, aktivizační pracovnice, děti a paní učitelky byli nadšení. Děti nám zazpívaly, zahrály divadlo a ukázaly nám, co připravují pro babičky a dědečky v listopadu. V Cssp2 měli také s babičkami plno plánů a prý budou i péct cukroví pro svou školku. Parádní nápad!!


Následující dny pak dorazily ceny do regionů a první měsíc soutěže je za námi.

Věřte, že my předávající koordinátorky, já a Klárka v Praze a Veronika v regionech, jsme byly dojaté a spokojené, jak to vše vyšlo a jak jsme si předání cen užily. Děkujeme všem za to, že s námi spolupracujete a snažíte se s námi nadále propojovat generace. Děkujeme všem sponzorům, kteří se zapojili a pomáhají nám zajistit ceny do dárkových balíčků.


A pokračování? Měsíc listopad je v plném proudu a jeho téma Liška už jsme vám na našich stránkách představili. Těšíme, co vymyslíte a doufáme, že se vás do soutěže zapojí opět velký počet. A kdo vyhraje příště?? Nechme se překvapit, koho první týden v prosinci zveřejníme. Ale pamatujte: vítězství je hezké, ale není to vše. Kdo nevyhraje teď, třeba vyhraje příště. Soutěž trvá celý školní rok. 😊

Od začátku září se k nám dostalo tolik aktivit z mateřských a základních škol pro seniory a my je rádi babičkám a dědečkům předali. Měli obrovskou radost. Ale i v seniorských zařízení se vyrábělo a tam, kde tomu situace dovolila, vyráběli dárečky pro děti. Děkujeme znovu za všechny příspěvky nejen do soutěže.


Možná se někomu zdá, že není vhodná doba na mezigenerační kontakt a propojení generací, ale tak to podle nás vůbec není. My nadále propojujeme a víme, že je to dvojnásob potřeba. Seniorská zařízení nemají umožněny návštěvy. Možnost vytvářet pro děti a přijímat všechny výtvory, videonahrávky, dárečky od nejmladší generace je pro ně velký příval energie. Děti si naopak uvědomují, kolik síly a dobré nálady babičkám a dědečkům předávají.


Děkujeme, že jste s námi Mezi námi. 🍀



bottom of page