top of page
  • Obrázek autoraEva Hrabinová

Napěchovaný prosinec

Přemýšleli jsme v Mezi námi, jak je možné, že prosinec vždy tak rychle uletí. Pravda, všichni vlastně víme, proč. Pracovní i školní měsíc je to krátký, zato nabitý akcemi všeho druhu. Ve školkách i školách děti trénují na vánoční besídky, učení pak dohánějí, jak se dá, dospělí jsou v kalupu a na to jsou ještě zváni na kdejaký večírek.

Na jednom takovém jsem si uvědomila, že je to v době Adventu snad jediný

čas, co si na chvilku sednu a kromě pití svařeného vína a pojídání dobrot - jsem

v klidu. Nevím, jak ostatní, ale byla jsem z kraje prosince z veškeré snahy o adventní "pohodu" celkem v nepohodě. Při zapalování třetí svíce na - samosebou, že vlastnoručně vytvořeném, jak jinak - adventním věnci, jsem se nějak upokojila.


Skrze okna je přeci ještě někde vidět, netřeba je mýt. A stejně jsme je vyzdobili vločkami a sněhuláky, takže je známý to pan ,,Se'' umyje jistě při snímání vánoční výzdoby někdy zjara. A obdobně laxní přístup provázel i zbytek předvánočních příprav, čímž se objevila i kýžená adventní pohoda.


A jaký byl prosinec v Mezi námi ? Jedním slovem napěchovaný!


Nebudu vypisovat jednotlivé akce, byl by to dlouhý seznam, za kterým se skrývají hodiny práce jak nás, tak i obětavých učitelek v Mš a andělských pracovníků v domovech seniorů. Můžete se přesvědčit i na našem facebooku.

Na většině setkání Povídej děti předvedly babičkám a dědečkům vánoční vystoupení, v mnohých domovech seniorů se společně peklo cukroví, chystala vánoční výzdoba a především se zpívaly koledy.

Náš pohádkový stan byl samosebou v plném provozu na společné vyrábění vánočních motivů. Těsně před Vánoci ještě stihla sezvat Eva Menčíková setkání Sousedé, které proběhlo za doprovodu harmoniky pana Jiřího Grumlíka v našich prostorách na Pankráci..


Takže prosinec nabitý, leč krásný! Dokonce jsme se tentokrát jen samé dámy stihly potkat v jedné hospůdce při příjemném posezení, zvaném to Malý firemní vánoční večírek.

Doufáme, že jste si celý prosinec také tak napěchovaně, ale krásně užili!

Ohlédněte se s námi za prosincem s našimi fotkami, je to velká všehochuť plná společných vzpomínek!



bottom of page