top of page
  • Obrázek autoraEliška Beluhová

Mezinárodní projekt MAME tentokrát u nás v Praze


V srpnu jsme přivítali naše zahraniční hosty z Lotyšska a Polska v rámci projektu MAME - More Art More Ecology. Program jsme zahájili prohlídkou Trojského zámku a prvním workshopem v ekologickém ateliéru Galerie hlavního města Prahy. Tématem byla mramorovaná knižní vazba. Všem se to moc líbilo a ocenili i další ekologické techniky, které zde mohli objevit.



Druhý den našeho programu byl opět plný zážitků. V ekologické farmě Toulcův dvůr jsme se dozvěděli, jak ze lnu a dalších rostlin vyrobit tkanou látku a vše jsme i vyzkoušeli. Následovala prezentace ekologických mezigeneračních aktivit a workshop, při kterém jsme se naučili využít recyklovaný textil na tašku, obal na polštář, nebo hračku pro domácí mazlíčky.

Na závěr jsme se dozvěděli o legendách Vyšehradu a společně poznali toto krásné historické místo.


V rámci projektu More Art More Ecology jsme strávili další společný den plný novinek a tvoření. Navštívili jsme Mateřskou školu Milánská, kde jsme po ukázce eko zahrady vyzkoušeli techniku pouringu a tvořili tekutými barvami. Následně jsme navštívili klub seniorů v DPS Janovská, kde jsme se naučili plést košíky z recyklovaných papírových ruliček, vyzkoušeli enkaustiku - tvoření s horkým voskem a další metody. Naši zahraniční hosté si i přes horko vše moc užili.



Závěrečné dny našeho týdenního mezinárodního programu byly opět plné zážitků. Navštívili jsme v doprovodu skvělých průvodkyň z našeho pohádkového klubu historické centrum Prahy a Umělecko průmyslové muzeum. A naučili se další techniky - plstění z ovčí vlny, vyrobit ekologické svačinové ubrousky za pomoci včelího vosku a metodu patchworku. Naši zahraniční hosté si vše moc užili a my už se těšíme na další zážitky.



bottom of page