top of page
  • Obrázek autoraEva Hrabinová

Mezinárodní den seniorů v Mezi námi



První říjen je svátkem všech seniorů a po celém světě se slaví už od roku 1991. Je nasnadě, že jsme u nás v Mezi námi při této příležitosti připravili spoustu mezigeneračních aktivit. Den za dnem jsme se ovšem dozvídali o dalších omezeních a z našich stránek postupně mizely upoutávky na akce, na které jsme se nejen s dětmi z MŠ a naším Klubem pohádkových čtecích babiček a dědečků velice těšili.


Naše energie a nadšení ovšem setrvávají v nezměněné intenzitě. Natáčíme pozdravy na náš youtube kanál, zpíváme s dětmi v zahradách domovů pro seniory, připravujeme venkovní sportovní hry atd.


A k Mezinárodnímu dni seniorů jsme mnohým postupně rozvezli do všech stran obrázky od dětí, které na ně myslí a chtějí jim udělat radost. Podpořili jsme takto společně iniciativu Ministerstva práce a sociálních věcí Děti malují seniorům k svátku, kterou jsme již na našich stránkách zmiňovali. Na námi podpořenou výzvu reagovaly spolupracující školky po celé vlasti a my následně zajistili distribuci hotových dětských přání a obrázků v Praze a Středočeském kraji. A že jich jen námi předaných bylo: bez mála 1500 krásných pozdravů od dětí pro babičky a dědečky k svátku!


Obrázky od dětí jsou překrásné! K svátku! Ještě jednou srdečně zdravíme a blahopřejeme!



bottom of page