top of page
  • Obrázek autoraHana Šmídová

Mezigenerační setkání s veterinářem

Začal nám nový školní rok a s ním i další mezigenerační setkání plná novot :)


Nejen, že se po prázdninách ve většině skupin seznamujeme s novými dětskými tvářemi a začínáme nová přátelství, ale máme i novinky týkající se obsahu našich mezigeneračních setkání.


Jednou z nich je zajímavé a praktickou interakcí nabité povídání na téma Život veterináře.


Jsme moc potěšeni, že vám můžeme představit naše nové přátele. Zvířecího terénního doktora

MVDr. Roberta Zbořila a jeho milou sestřičku Ing. Sandru Šmatovou, kteří se v podhůří Jeseníku společně starají o nemocná zvířátka.



Naše první společné setkání proběhlo v krásný slunný den na zahradě domova s pečovatelskou službou a velmi příjemnou rodinou atmosférou v Běchovicích. Tam jednou měsíčně přilétají Sovičky ( velmi stylové na zvířecí setkání :), děti a jejich laskavé paní učitelky z mateřské školy v Klánovicích.


Začali jsme jako vždy písničkou a společně si zazpívali, jak jinak než o zvířátkách a pak už jsme předali slovo našim hostům. Ti nám vysvětlili jaký je rozdíl mezi vyšetřením dvounohého a čtyřnohého pacienta a na řadu přišla i nejedna praktická ukázka. Stetoskopem jsme poslechli srdíčko a provedli zevrubnou komplet prohlídku psa Dona, který šel náhodou kolem a asi usoudil, že je čas na pravidelnou kontrolu.



Dozvěděli jsem se, jak telátku ošetřit zlomenou nožičku a jak ulevit kravičce od nafouklého bříška. Rodili jsme telátko, které bylo příliš velké, aby na svět zvládlo přijít samo. Pan doktor nám názorně ukázal, jak se telátko v bříšku maminky polohuje, aby byl jeho porod bezpečný a měl hladký průběh. A k ruce měl i malé pomocníky s velkými svaly. Během povídání jsme měli možnost prohlédnout si nástroje, které se běžně při vyšetření a léčení čtyřnohých kamarádů používají.


No, co vám budeme dál povídat, nejlepší je přesvědčit se na vlastní oči .-)


Moc jsme si to užili a už teď se těšíme na další Povídání!


Mějte krásné babí léto a raketový start do nového školního roku plného mezigeneračních přátelství a zážitků. Budeme šťastní, když budeme moci být u toho!


Váš tým Mezi námi :)



bottom of page