top of page
  • Šárka Urbánková

Mezigenerační mosty aneb tvůrčí cestou blíž


V pátek 22.3.2024 bylo žižkovské kino Aero plné nedočkavých očí. A bylo se na co se těšit. Pan Daniel Dvořák ze spolku Metaculture,z.s. zahájil slavnostní, třetí závěrečnou projekci krátkometrážních animovaných snímků.


Krátké filmy vznikaly mezigenerační spoluprací dětí, seniorů a odborníků na animaci. Ti společně vytvořili příběhy pro všechny generace během dvoudenních workshopů v Toulcově dvoře.


Slavnostní projekci moderovala Ester Janečková. My jsme měli v několika tvůrčích týmech své zástupce z řad našich členů Klubu pohádkových babiček a dědečků a jsme na ně náležitě pyšní. Jejich filmy se moc povedly! Jsme moc rádi, že se zapojili do tohoto zajímavého projektu


Na pódiu za Mezi námi promluvila Šárka Urbánková a krátce představila nás a především program Přečti. V pauzách mezi promítáním filmů vysvětlovali členové jednotlivých týmů, jak jejich snímky vznikaly. Zavzpomínali, jak společně hledali témata, která mají co říct mladší i starší generaci. Dále společně vymysleli, jak nápady zrealizují, jaký použijí materiál a pak už se společně oddali tvořivé práci.


Všechny mezigenerační spolupráce moc bavila, jak můžete vidět i z krátké televizní reportáže, kterou vysílalo ČT Déčko 25.3. https://decko.ceskatelevize.cz/zpravicky




bottom of page