top of page
  • Petra Ketnerová

Letní zpravodaj z Mezi námi



Červen 2022


Vážení přátelé mezigeneračních aktivit, začínají prázdniny a my Vám posíláme naše mezigenerační novinky. Dozvíte se, jak nás po celý rok inspirovala příroda. Pozveme vás na novou výstavu o aktivitách Mezi námi a zjistíte, co okouzlilo naše zahraniční spolupracovníky. Přejeme Vám krásné léto plné odpočinku, sluníčka, mezigeneračních chvil a těšíme se na Vás s příchodem nového školního roku.




Inspirativní příroda

Celý školní rok jste se mohli zapojit do naší soutěže NeObyčejný rok. Každý měsíc jsme pro vás měli téma, které vás inspirovalo k mezigeneračnímu tvoření. A co jste si vyzkoušeli? V listopadu vznikly úžasné koláže z pestrobarevných listů, v únoru vás bavila příprava masopustních masek. Začátkem března jste se těšili z prvních sněženek, které rozkvetly nejen venku, ale také na papíře. V květnu jste společně chystali květinový dárek na Den matek. Do celorepublikové soutěže se zapojilo 170 mezigeneračních skupin. Kdo zvítězil a jak probíhalo vyhlášení vítězů? Podívejte se zde.


 


Dojemné chvíle

Každé mezigenerační setkání je pro nás výjimečné. Dlouho jsme přemýšleli, jak vám přiblížit atmosféru našich akcí. A konečně máme řešení! Připravili jsme výstavu fotografií Mezigeneračně s Mezi námi o.p.s. Na snímcích uvidíte radostné i dojemné chvíle, které s vámi zažíváme v rámci programů Přečti a Povídej. Výstava je otevřena do 25. srpna v nádherném prostoru Městské knihovny Jezerka v Praze - Michli.



 

Nové zkušenosti

Od roku 2019 jsme součástí mezinárodního projektu ROCHIL, který sdružuje několik skupin z evropských států na společných setkáních a předávání kulturního bohatství s mezigenerační tematikou, vždy v jedné ze členských zemí. V uplynulých několika týdnech se konala další část projektu. Jeli jsme za zahraničními kolegy do Rakouska a do Francie. V květnu se naši spolupracovníci vydali do Prahy, kde viděli, jak probíhá mezigenerační setkání a co vše umí naši senioři-dobrovolníci. Co zahraniční kolegy zaujalo v Česku, a jaké mají zkušenosti s organizováním mezigeneračních akcí? To vše se dozvíte v následujících článcích: ROCHIL v Praze , ROCHIL - evropská spolupráce v rámci Erasmu+


 

Celoroční aktivity

Společné tvoření, vzdělávací programy pro naše dobrovolníky a mezigenerační dílny. To je jen zlomek toho, co jsme v uplynulém roce zorganizovali pro nejmladší a nejstarší generaci. Podrobnější informace o všech našich aktivitách si můžete přečíst v naší Výroční zprávě.


 

Děkujeme každému, kdo se zapojil a dělal radost napříč generacemi a užijte si krásné léto!


...DĚKUJEME, že jste s námi! MEZI NÁMI.


bottom of page