top of page
  • Obrázek autoraEva Hrabinová

Co je nového v programu Povídej?

Školní rok je v plném proudu a za námi je spousta dalších i nových akcí v rámci programu Povídej.

Máme velkou radost, že se nám podařilo propojit nové mateřské školy s domovy seniorů, např. v Praze 13. Mš U Rumcajse s Domovem seniorů Lukáš, v Praze 8 Mš Labuť s Domem sociálních služeb S. K. Neumanna.


Během podzimu se uskutečnilo mnoho setkání a krásných radostných chvilek ve společnosti dětí a seniorů.


A co se dělo? Kromě vzájemného povídání jsme malovali obrázky, tvořili podzimní dekorace (dýně, draky, ježky,..) hráli divadlo, zpívali, pekli sušenky, navlékali korálky,…. a vyzkoušeli si také taneční terapii pod vedením mistra pana Velety. Zvláště poslední jmenovaná je u našich mezigeneračních skupin tak oblíbená činnost, že je pan Veleta na roztrhání a stojí se na něj pomyslné fronty. Mistr totiž dokáže roztančit i babičky a dědečky v kolečkových křeslech!


Neméně velký zážitek ovšem měli děti z Mš Křejpského a jijich spřátelení senioři z Ds Háje, kteří zcela netradičně zahájili setkání společným bubnováním. Získali tak možnost vyzkoušet si, jak náročné je bubnovat a zpívat zároveň. Pod vedením pana Šusora se všichni zapojili a mohli si také zapůjčit různé hudební nástroje. Jak on sám říká, každý má rytmus v sobě, jen má někdy problém ho sladit s rytmem ostatních 😊. Bubnování má prý velmi pozitivní vliv na zdraví člověka. Musíme říct, že to byl hukot!

Podívejte se na naši fotogalerii ...


bottom of page