top of page
  • Obrázek autoraEva Hrabinová

25. setkání Klubu pohádkových čtecích babiček a dědečků


Letošní vánoční setkání Klubu pohádkových čtecích babiček a dědečků bylo v pořadí již pětadvacáté a uskutečnilo se 1.12. od 10 do 12 hodin v Domě U Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí.

Jsme moc rádi, že se nám podařilo domluvit setkání v těchto krásných prostorách, které se úžasně hodí pro předvánoční čas. Výstup do horního patra byl poměrně náročný, ale všichni ho zvládli se ctí a v krásném sále s výhledem na Staroměstské náměstí s vánočním stromem se mohli před začátkem programu občerstvit cukrovím, kávou a tentokrát i svařeným vínem.



Program byl opravdu nabitý. Po úvodních organizačních pokynech, pochvalách (jak jinak), blahopřáních k narozeninám našim členům, apod. vystoupil s krátkým proslovem dokonce zakladatel Mezi námi, pan Tomáš Jirgl.


Poté následoval křest naší nové knihy Recepty našich milých pohádkových čtecích babiček a dědečků aneb rodinné stříbro. Máme tu čest, že nám Recepty pokřtila paní Markéta Hrubešová, která se našeho setkání zúčastnila společně se svojí maminkou. A do knihy nám také poskytla recept, který najdete v kuchařce hned v úvodu. Slavnostní atmosféra se pokřtěním knihy ještě znásobila.



V další části setkání jsme vyslechli krátkou přednášku z historie Domu U kamenného zvonu a vyrobili si krásnou vánoční hvězdu z ubrousků. Kulturní událost se završila vystoupením sboru RETRO se sbormistriní Zdeňkou Součkovou, manželkou našeho čtecího dědečka, pana Vladislava Součka. Ten se také při několika skladbách ujal klavírního doprovodu. Máme opravdu neuvěřitelné členy našeho klubu!

Se sborem jsme si nakonec zazpívali vánoční písně a volná zábava plná povídání završila 25. setkání důstojně, ale hlavně velmi příjemně. Už teď se těšíme se na další!


Krásné Vánoce všem!


 

bottom of page